Produkty pro růžové pyžamo (1)

Freeze Dry - Freeze Dry

Freeze Dry - Freeze Dry

Freeze Dry je proces sušení potravin a materiálů náchylných k rozkladu sublimací. V této metodě jsou potraviny nejprve zmrazeny a zamrzlá voda je odpařena, čímž je odstraněna z potravin. Tímto způsobem dochází k sušení. Kroky, které se při sušení pomocí Freeze Dry dodržují, jsou následující: - Zařízení s kapacitou 350 kg ochladí potraviny na -40 °C a zajistí jejich úplné zamrznutí. Velmi nízká teplota způsobuje vznik malých krystalů ledu během zamrzání. - Zmrazené potraviny jsou umístěny do vakuové komory, čímž dojde k poklesu tlaku. - Díky nízkému tlaku se voda v ledové formě přímo odpařuje a vzdaluje se od potravin. - Zbytková vlhkost v potravinách je odstraněna jemným ohřevem, čímž je proces sušení dokončen. - Po sušení jsou potraviny baleny do obalů, které nepropouštějí vlhkost. Tím se zabrání opětovnému hromadění ztracené vlhkosti v potravinách.